Negyed órás "fánk" a sütõbõl
sponsored links
Az úgy volt...
Azt hiszem, sok posztot kezdtem már így, ez most sincs másképp. Szóval legutóbbi Ikeában jártunkkor sem csupán a céltárgyat "sikerült" megvenni (thx. Ikea marketing :) ), hanem felmarkoltam (többek között...) egy ilyet is:
Aztán persze nem is volt idõm sem rögtön, sem heteken belül kipróbálni, de végül ma volt kemény negyed órám (!!!), és persze rögtön ki is használtam ezt, már készült is ez a pár perces mini fánk. Mindenkinek ajánlom, tényleg seperc alatt elékszül, és nem utolsó sorban isteni finom!
Hozzávalók (3x12 darabhoz):
- fél csésze liszt
- fél csésze cukor
- egy pópozott tk. szódabikarbóna
- 10 dkg puha vaj
- 2 tojás
- 1 csésze tej
- ízlés szerint reszelt citromhéj
- 1 tk. vaníliakivonat
- cukor és fahéj a forgatáshoz
Elkészítés:
A lisztet, cukrot és a (kis kockákra vágott puha) vajat aprítógépbe tesszük, pár pulzálással homogén masszává dolgozzuk. Rádobjuk, -öntjük a többi hozzávalót is, és folyékony masszává dolgozzuk.
A szilikonformát érdemes kissé kivajazni vagy olajozni használat elõtt. A masszával megtöltjük a forma alsó felét, ráhelyezzük a felsõ részt, és 180 fokra elõmelegített sütõben 10 percig sütjük a tésztát. Ekkor levesszük a forma felsõ felét, és a golyócskákat a sütõbe visszatéve még pár percig sütjük, amíg a felületük aranybarna nem lesz.
Még forrón kiszedjük a fánkocskákat a formából, és fahéjas porcukorban megforgatjuk õket.